Over mij

Hoi! Mijn naam is Robert-Jan Broersma; ik ben getrouwd, heb een zoon en een dochter. In september 2006 ben ik gestart met mijn muziekpraktijk ‘beleefmuziek.nl’. Ik heb twee passies: Muziek (met name pianospelen en zingen) en werken met mensen! Het mooie is dat ik dit op verschillende manieren kan doen. Zo geef ik onder andere pianoles, ben ik zangcoach bij coach4kids en geef ik muziekles en workshops op basisscholen en BSO’s. Deze variatie aan werkzaamheden past helemaal bij mij. Eigenlijk ben ik de hele week met muziek en mensen bezig en dat verveelt nooit! Nou ja, als mijn zoon ‘s ochtends om kwart over 7 uit volle borst steeds dezelfde regel uit een liedje zingt, haak zelfs ik wel eens af…

Humor is onmisbaar en neemt binnen mijn lessen een belangrijke plaats in. We hebben heel veel lol! Ik heb al menig keer mogen ervaren dat samen met een leerling hard kunnen lachen om bijvoorbeeld een verkeerde noot, of iets geks dat ze hebben meegemaakt op school, heel bevrijdend kan werken. Ook andere emoties gaan we niet uit de weg. Verdriet, frustratie of boosheid komen ook geregeld bovendrijven. Dat is niet erg. Muziek maakt veel los.

robert-jan

Achteraf beschouwd, is het heel duidelijk dat mijn twee passies ook de keuzes voor mijn opleidingen hebben bepaald. Ik zal niet mijn hele CV opdreunen, maar vind het wel leuk om de high lights te noemen.

Na een jaar op het conservatorium in Zwolle klassiek piano te hebben gestudeerd, heb ik de 4 jarige HBO opleiding pedagogiek gevolgd en afgerond aan de Hoge School van Amsterdam. Deze wetenschap van opvoeding probeert op een systematische wijze kennis van en inzicht in het gedrag van mensen in opvoedings-,onderwijs-en hulpverleningssituaties te verwerven. In deze periode kwam ik al terecht bij een particuliere muziekschool waar ik 6 jaar zowel zelf heb gestudeerd als wel heb les gegeven.

Daarna heb ik de opleiding Bachelor of Music gedaan aan de Bourdon Hogeschool voor Muziek, studierichting docerend musicus piano waar ik de vakken Harmonieleer, Analyse, Algemene Muziekleer en Muziekgeschiedenis heb afgerond.

In 2015 heb ik de tweejarige opleiding Ortho-agogische muziekbegeleiding (kortweg Muziekagogie) afgerond. Muziek wordt binnen de Muziekagogie ingezet als middel om mensen te ondersteunen in de uitdaging van hun situatie en/of hun ontwikkeling. Dementerende mensen, kinderen met bijvoorbeeld autisme etc. kunnen door muziek uitstekend met hun persoonlijke uitdagingen om leren gaan. Ik ben gespecialiseerd in hoogbegaafdheid bij kinderen. Ook zij hebben binnen mijn praktijk heel veel baat bij muziekles en muziekagogie.

Zo, wat een verhaal! Tijd om aan de slag te gaan. Ik nodig jullie van harte uit voor een proefles en kijk uit naar onze samenwerking.